ThingsCon Amsterdam

Type: 
Event
Datum: 
ma, 03/20/2017
Meer informatie via: 

ThingsCon is Europa’s leidende conferentie over de toekomst van de hardware, connected devices en Internet of Things. Avontuurlijke designers, whizzkids en IoT pioniers van over de hele wereld komen bij elkaar voor een serie hands-on workshops, intieme sessies en een internationale line-up van gerenommeerde sprekers die het zullen hebben over wat de noodzakelijke stappen zijn om een hardware product uit te laten groeien van een prototype naar een succes. Want hoewel we steeds meer begrijpen van de nieuwe mogelijkheden van IoT vraag over relevantie is nog steeds actueel. Naast een programma vol cutting-edge presentaties staat Thingscon ook nadrukkelijk in het teken van verdieping en uitwisseling in gefocuste sessies. 

Ben je aan het experimenteren rondom het Internet of Things? Thingscon richt zich speciaal op designers en makers, en op de producenten die de stap willen maken naar verbonden wereld. Laat je inspireren, ga zelf aan de slag en ontmoet mede IoT enthousiastelingen. Bekijk voor meer informatie de ThingsCon Amsterdam website.

ThingsCon Salons 2017

Naast de jaarlijkse conferentie organiseert ThingsCon Amsterdam ook regelmatig ThingsCon salons. Voor 2017 staan de volgende salons gepland: 

ThingsCon 2016

Waar ontwerpers en ontwikkelaars tot nu toe vooral bezig waren de nieuwe mogelijkheden van Internet of Things te ontdekken en te begrijpen, ligt de uitdaging nu vooral in het zoeken naar relevante toepassingen. Waarom zou je alles willen verbinden? Wat hebben we aan connected speelgoed, wat levert het op als je een fiets online kan traceren, wat heb je aan een jas vol sensoren? Maken we wel ‘slimme producten’ die met verbondenheid écht waarde toevoegen? ThingsCon laat zien dat IoT meer is dan alleen gadgets en dat de verbondenheid tussen dingen nieuwe mogelijkheden biedt. Lees hier meer over ThingsCon 2016. 

ThingsCon 2015

Het Volkshotel in Amsterdam stond 4 december 2015 in het teken van Internet of Things. Designers, ontwikkelaars en whizzkids komen bij elkaar voor ThingsCon Amsterdam. In het ochtendprogramma kwamen twee inspirerende presentaties aan bod. Matt Cottem nam het publiek mee naar de wereld van Tellart, waar onzichtbare dingen zichtbaar gemaakt worden. Nadya Peek vertelde vol passie over de machines die zij maakt, waardoor Internet of Things voor veel meer mensen toegankelijk wordt. Bekijk hier alle verslagen, video's en presentaties van ThingsCon 2015.