Stimuleringsprogramma Curaçao

Naam: 
Stimuleringsprogramma Curaçao ‘Caribbean Media Hub’
Type: 
Project
Meer informatie via: 

Het stimuleringsprogramma op Curaçao is een initiatief van iMMovator, Syntens, TNO, Verburg Consultants namens Stichting Willem4, en het Curaçaose Information Technology Institute Stimul-IT. Het doel van het stimuleringsprogramma is de economische positie van de Nederlandse Caraïben te versterken.

De aanwezigheid van onder andere een universitaire ICT-opleiding en de Caribbean Internet Exchange (de CAR-IX, een aan de AMS-IX gelieerde internet-backbone) waar onder meer Google en Akamai servers hebben ondergebracht, maken van Curaçao een uitermate geschikte crossmedia hot spot in de wijde Caribische en Zuid-Amerikaanse regio. 

Er wordt met een aantal concrete activiteiten op Curaçao gestart, die de huidige infra- en kennisstructuur op gebied van digitale mediatechnologie een ‘boost’ moeten geven. Het stimuleringsprogramma loopt van september 2012 tot en met december 2013 en richt zich op:

Bevorderen van verregaande samenwerking tussen media-, communicatie-, ICT-, en telecombedrijven, door onder andere:

  • Kennisdeling en netwerkvorming via congressen en het beproefde concept van de iMMovator Cross Media Cafés op Curaçao
  • Een workshop-week en competitie ‘Apps4Curacao’ waarin lokale opdrachtgevers en lokale crossmedia-bedrijven in co-creatiesessies mobiele applicaties ontwikkelen op het terrein van media & entertainment, toerisme, transport & logistiek, en zakelijke dienstverlening.
  • Matchmaking van bedrijven uit de Nederlandse Caraïben en Nederland

Opzetten van de Stimul-IT crossmedia incubator op Curaçao inclusief een leerwerkbedrijf voor (uitwisselings-)studenten en startende professionals uit Nederland en de Antillen, met onder andere:

  • Training en coaching van lokale ondernemers door Syntens
  • Stimuleren en faciliteren van ondernemerschap bij studenten
  • Deelname van Antilliaanse studenten en docenten aan de jaarlijkse iMMovator Media Future Week

Het programma wordt financieel ondersteund door de Stichting Ontwikkeling Projecten Logistieke Sector (SLS).

Lees hier het persbericht over het stimuleringsprogramma.