Spectacular Live Events

Naam: 
Spectacular Live Events
Datum: 
do, 06/29/2017
Meer informatie via: 

Live is belangrijker dan ooit voor mediabedrijven. Nieuws, sport, groot entertainment, festivals en concerten. Het publiek wil er bij zijn, er deelgenoot van zijn, zich er betrokken bij voelen. Er naar toe leven, er bij zijn en nagenieten. Op locatie én op afstand. Engagement, experience, immersiveness zijn de buzzwords.

Hoe kun je de ervaring van de bezoekers verrijken met nieuwe diensten? Hoe kijken we in de toekomst naar sporten? Hoe dicht kunnen we op de actie zitten? Hoe kan de impact van een event verder worden vergroot? Hoe kun je de aanwezigheid van publiek benutten in het genereren van nieuwe content? Wat kun je doen met alle datastromen die bij dit soort grote evenementen worden verzameld? En hoe leidt dat weer tot een betere dienstverlening en beleving?

Dankzij nieuwe mediatechnologieën is de impact van een event groter dan ooit tevoren. En omgekeerd zijn grote events dé reden voor het publiek om massaal achter hun media te raadplegen om het live mee te maken én om hun ervaringen  te delen. Het combineren van een rijke set mediadiensten op locatie én het kunnen meebeleven op afstand maakt Sport en Live Events tot een doorlopende bron voor media-innovaties!

Spectacular Live Events: optimaliseren van experience

De track ‘Spectacular live events’ combineert allerlei aspecten van media en events om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen die de bezoekerservaring van live events optimaliseren. Voor, tijdens en na het event. Op locatie én op afstand. Hoe verbeteren we de customer journey en mobiliteit voor bezoekers door slimme diensten? Hoe creëren we een meeslepende mediabeleving voor publiek op afstand? Hoe ontwikkel je nieuwe diensten, gedreven door data? En welke nieuwe eventvormen zijn er te bedenken? Welke businesscases en hoe zorgen we voor internationale opschaling?

Amsterdam ArenA is proeftuin voor innovatie

Binnen de track brengen we partijen uit de media en event branche samen om in co-creatie te werken aan nieuwe diensten en producten. Dit gebeurt in het open innovatieprogramma Spectacular ArenA eXperiences (SAX) dat iMMovator gestart is met Amsterdam ArenA, TNO en Hogeschool van Amsterdam én met partners als Ajax, United, Ericsson en andere innovatieve bedrijven uit het netwerk.

SAX werd maandag 6 juni 2016 tijdens het Cross Media Café Sport & Media innovaties in de Amsterdam ArenA gelanceerd met een spectaculaire Dronerace. Tot 2020 investeren de initiatiefnemers van het programma samen met organisatoren van events en mediabedrijven in innovaties rondom het beleven ven sport en grote events. Nieuwe businesscases worden ontwikkeld door publiek op afstand mee te laten leven, op innovatieve manieren verslag te doen en geheel nieuwe eventvormen te creëren.

Amsterdam ArenA fungeert daarin als fieldlab voor innovatie. De Amsterdam ArenA stelt haar faciliteiten open voor bedrijven en kennisinstellingen om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. Daarbij gebruiken we elkaars kennis en netwerk, worden creatieve ideation- en ontwerpsessies georganiseerd en worden de concepten ondersteund door onderzoek.

Meedoen

Is jouw organisatie ook actief op het gebied van live events? Schrijf je dan in voor deze track en je ontvangt aan het eind van de zomer van ons een update over de activiteiten die dit najaar in deze track georganiseerd gaan worden!

Wil je op de hoogte gehouden worden van deze activiteiten? Schrijf je dan in voor deze track en laat ons weten wat belangrijk is voor jou!