Nieuwe innovatie impuls in regio ‘t Gooi

september

ma di wo do vr za zo
27
28
29
30
31
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30

MediaMatters en Present Your Startup slaan de handen ineen om Startup Gooi en Vechtstreek te realiseren

Wethouder Wimar Jaeger van Hilversum maakt op donderdag 7 april het nieuwe initiatief Startup Gooi en Vechtstreek bekend. Dit gebeurt tijdens het netwerkevent Thirsty Thursday in de SWITCH op het Joop van den Endeplein in het Media Park. Belangstellenden zijn vanaf 17.00 uur welkom voor een hapje en drankje. Tijdens deze bijeenkomst is er tevens de gelegenheid om start-ups en scale-ups te ontmoeten.

‘Innovatie in de creatieve economie is van levensbelang. De grenzen tussen content maken en ict vervagen. Ondersteuning van start-ups is een belangrijk instrument om het innovatie klimaat voor nieuwe bedrijven in Hilversum en de regio verder te versterken. Dat vindt ook de Economic Board Gooi en Vechtstreek, die bijdraagt aan het start-up programma. Een belangrijke eerste stap is daarmee gezet,’ aldus wethouder Wimar Jaeger van economie en media.

Startup Gooi en Vechtstreek moet ervoor zorgen dat start-ups en scale-ups financiering vinden door de ontmoeting met investeerders te organiseren en professionele begeleiding in een programma te bieden. Startup Gooi en Vechtstreek maakt daarbij gebruik van een bewezen start-up programma ontwikkeld door Present Your Startup (ook wel bekend als Haarlemvalley) en werkt daarin samen met MediaMatters.

MediaMatters is het accelerator programma voor bedrijven in de media dat opereert vanuit het Media Park in Hilversum. In dit programma worden samenwerkingsverbanden tussen scale-ups en bestaande mediabedrijven vormgegeven.

Rick van Dijk, projectleider MediaMatters: ‘Start-ups en scale-ups hebben een hele andere manier van denken dan grote bedrijven. Ze zijn vaak innovatiever en kunnen sneller schakelen, waardoor ze flexibeler zijn en gemakkelijker nieuwe dingen kunnen proberen. Tegelijkertijd missen ze ervaring die grotere organisaties wel hebben. Dat willen we bij elkaar brengen. Zo kunnen de twee profiteren van elkaars kracht.’

Het programma dat Startup Gooi en Vechtstreek gaat aanbieden, valt voor een groot deel samen met dat van MediaMatters. In juni krijgen de deelnemende start-ups en scale-ups trainingen aangeboden op het gebied van Tax & Legal, Business & Branding, Finance en Pitching. De trainingen worden mede mogelijk gemaakt door partners van het programma. Op donderdag 23 juni pitchen de start-ups hun bedrijf voor meer dan 20 investeerders. Start-ups die met mediabedrijven gaan samenwerken, krijgen aansluitend een op maat gemaakt programma aangeboden. Alle start-ups worden hierbij gecoacht door ervaren ondernemers.

‘Start-ups zijn een hype, maar wel een onontkoombare. Eentje waar iedereen aan moet geloven en  welke we allemaal zouden moeten omarmen. De start-up van nu kan werkgelegenheid creëren voor onze kinderen. Present your Startup steunt start-ups door middel van begeleiding, promotie en het matchen met investeerders, corporates en experts,‘ aldus Valerie Vallenduuk, Initiatiefnemer van Present your Startup