iMMovator lanceert nieuwe website rondom vier inhoudelijke tracks

oktober

ma di wo do vr za zo
1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30
31
31
1
2
3
4

Tijdens het Cross Media Café ‘Coming Soon’ in Beeld en Geluid heeft iMMovator een nieuwe website gelanceerd: www.immovatortracks.nl. Op deze website brengt iMMovator vanaf dit najaar nieuws, achtergronden en events rondom vier inhoudelijk tracks: Business in Media, Data4Media, Immersive Media en Spectacular Live events. Het doel is om rond deze thema’s communities op te bouwen waarbinnen kennis en ervaringen worden gedeeld en wordt gewerkt aan innovatieve projecten.

IMMovator heeft als doel om innovatie te stimuleren in de media-industrie, met focus op economisch rendement. Ton van Mil, directeur iMMovator: “Vanaf dit najaar veranderen we onze aanpak en gaan we ons structureel richten op vier onderwerpen. We blijven kennisevents organiseren zoals de Cross Media Cafés, maar de onderwerpen data, immersive media, business en live events ga je vaker in het programma terug zien komen. Daarnaast ga je hier op onze nieuwe site meer unieke content over vinden en doen we actief aan matchmaking”.

IMMovator start met de volgende tracks:

  • Business in Media draait om het identificeren én in praktijk brengen van nieuwe businesskansen, technologie en innovatie. Signaleren, versnellen en opschalen, met een focus op media in Europa. Het verbinden en matchen van bedrijven is daarbij een van de centrale activiteiten.
  • Data4Media richt zich op de transformatie die data teweeg gaat brengen in de media-industrie. Binnen de track worden de krachten van de industrie gebundeld om antwoorden te vinden op gezamenlijke vragen rondom data. Bijvoorbeeld over de beperkingen van wetgeving of de inzet van Artificial Intelligence.
  • Immersive Media richt zich op concreet experimenteren met de nieuwe technologieën, bouwen van business cases en kennis delen rondom Immersive Media. Met de focus op Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality.
  • Spectacular Live Events richt zich op grote Sport en Live events waar bezoekers op locatie én op afstand graag deelgenoot van zijn, en dan specifiek op het ontwikkelen van innovatieve producten, diensten en concepten de bezoekerservaring optimaliseren.

Per track worden diverse activiteiten ontwikkeld. In september wordt er vanuit Immersive Media bijvoorbeeld een Call uitgeschreven voor de realisatie van een Proof of Concept om de meerwaarde van VR/AR-toepassingen in een culturele en educatie context te tonen. Vanaf de track Spectacular Live Events wordt het event ‘Powering the Future’ georganiseerd in de Amsterdam Arena op 25 september. Hier komen event en mediaprofessionals samen om te discussiëren over het thema Event Engineering. Vanuit de track Business for Media worden startups gekoppeld aan mediabedrijven tijdens de MatchMaking Days op 25, 26 en 27 oktober. Samen met Marxman Advocaten organiseert iMMovator in het kader van Data4Media workshopsover de nieuwe Europese privacyregelgeving. Daarnaast wordt er vanuit elke track een rondleiding georganiseerd op de IBC. Hier worden deelnemers in 2 uur tijd langs de meest spraakmakende stands gevoerd die relevant zijn voor de track. 

De website www.immovatortracks.nl is ontwikkeld door Studio September.