MediaMatters

Naam: 
Media Park Accelerator Programma
Type: 
Project
Datum: 
ma, 07/20/2015
Meer informatie via: 

MediaMatters MediaMatters biedt mediabedrijven een uniek platform om kennis te maken met internationale startups en scale-ups met innovatieve oplossingen voor de media. Deze startups zijn op zoek naar partners om te groeien, de mediabedrijven zoeken naar ideeën om hun business verder te helpen. MediaMatters brengt deze twee samen om aan nieuwe producten en diensten te werken of om de bestaande business te verbeteren.

MediaMatters zoekt voortdurend naar voor mediabedrijven relevante startups en scale-ups en legt deze vast in een database. Twee keer per jaar organiseert MediaMatters een event waarin mediabedrijven en startups kunnen kennismaken en kunnen onderzoeken of ze willen samenwerken. Ook helpen we de propositie en uitdagingen van startups en mediabedrijven scherper te krijgen. In het geval van een 'match' begeleidt MediaMatters gedurende een maand de samenwerking.

MediaMatters is in 2016 met een pilot van start gegaan. In juni 2016 presenteerden 10 – voornamelijk Nederlandse – startups zich aan 11 mediabedrijven. Op basis van de ervaringen in 2016 is voor 2017 een heel nieuw programma ontwikkeld. Dat voorziet onder meer in gerichte begeleiding van mediabedrijven en startups als het tot een match komt.

Op dit moment heeft MediaMatters al 600 startups gescout en in een database opgenomen. 14 startups en scale-ups uit 7 landen werden geselecteerd voor ronde 1 van 2017. Op 22, 23 en 24 mei zijn de zogeheten MatchMaking Days gehouden, waarbij de mediabedrijven en startups konden kennismaken. Dat heeft geleid tot 27 matches, en inmiddels 1 contract tussen startup (EzyInsights) en mediabedrijf (AVROTROS)

In oktober 2017 is weer een nieuwe ronde. Startups en scale-ups kunnen inschrijven voor het programma.

Impression MediaMatters MatchMaking Days round 1 2017 from iMMovator on Vimeo.