MediaMatters

Naam: 
Media Park Accelerator Programma
Type: 
Project
Datum: 
ma, 07/20/2015
Meer informatie via: 

MediaMatters is de innovatie accelerator in media. Het programma heeft als doel de innovatie bij mediabedrijven te versnellen en startups te helpen groeien. Kern is het continue scouten van voor de media relevante startups en scale-ups in Europa en aangrenzende landen. Op dit moment doen 6 mediaorganisaties aan het programma mee: de omroepen NPO, AVROTROS en EO en de mediabedrijven Persgroep, De Groene Amsterdammer en Nederlands Dagblad.

MediaMatters is in 2016 met een pilot van start gegaan. In juni 2016 presenteerden 10 – voornamelijk Nederlandse – startups zich aan 11 mediabedrijven. Op basis van de ervaringen in 2016 is voor 2017 een heel nieuw programma ontwikkeld. Dat voorziet onder meer in gerichte begeleiding van mediabedrijven en startups als het tot een match komt.

Op dit moment heeft MediaMatters al honderden startups gescout en in een database opgenomen. 14 startups en scale-ups uit 7 landen zijn geselecteerd voor ronde 1 van 2017. Op 22, 23 en 24 mei zijn de zogeheten MatchMaking Days gehouden, waarbij de mediabedrijven en startups konden kennismaken. Dat heeft geleid tot 27 matches.

In juli gaat weer een nieuwe ronde van start van MediaMatters. Startups en scale-ups kunnen zich vanaf 1 juli weer inschrijven voor het programma.

Impression MediaMatters MatchMaking Days round 1 2017 from iMMovator on Vimeo.

Over MediaMatters:

MediaMatters is een project van stichting iMMovator (www.immovator.nl). MediaMatters versterkt het innovatie ecosysteem in de media en biedt een gestructureerde aanpak om innovatie binnen mediabedrijven te versnellen. Dat gebeurt door hen kennis te laten maken met relevante startups/scale-ups en samen te werken aan nieuwe diensten en producten en verbetering van het bestaande aanbod.