Dutch Media Innovators

Naam: 
Dutch Media Innovators
Type: 
Project
Datum: 
di, 11/10/2015

Een consortium van Nederlandse bedrijven in de Digitale Media- & Entertainment industrie, waaronder Corrino, 24i, MediaMonks, Appromoters, en Beeld & Geluid gaan in een tweejarig programma samenwerken om gezamenlijk de Amerikaanse markt te betreden. Het programma is een initiatief van iMMovator Cross Media Network en wordt in het kader van Partners in Business (PIB) gesteund door de RVO.

Bekijk de website van Dutch Media Innovators voor het laatste nieuws over dit project.

Het tweejarig programma richt zich op het versterken en uitbreiden van activiteiten en kennis richting de Verenigde Staten, met als belangrijkste focusgebied de westkust van de VS. De toegevoegde waarde van Nederlandse bedrijven op het gebied van digitalisering in de Amerikaanse markt is groot. Dit komt door de innovatieve voorsprong van Nederland op digitaal gebied. Nieuwe producten, diensten en nieuwe business modellen worden hier als één van de eerste landen in de wereld getest. Hierdoor ontstaat een voorsprong die in combinatie met de actuele ontwikkelingen op digitaal vlak in de Verenigde Staten zorgt voor de juiste ingrediënten om met gebundelde krachten de Amerikaanse markt te betreden en een grotere marktpositie te verwerven.

Dutch Media Innovators in de Verenigde Staten

De deelnemers van het consortium zijn:

De bedrijven zullen samen met de overheid gaan samenwerken om Nederland als digitaal kennisland neer te zetten, hun business te promoten, kennis met Amerikaanse instellingen uit te wisselen en extra omzet uit de USA te genereren. Zo worden er onder andere handelsmissies, matchmaking activiteiten, kennisevenementen en gezamenlijke aanwezigheid op beurzen georganiseerd. Hierbij wordt aan Amerikaanse zijde samengewerkt met onder andere het Nederlands Consulaat in San Francisco en Dutch Sparks.

Partners for International Business (PIB)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert het programma Partners for International Business uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer informatie is te vinden op www.dutchmediainnovators.com