Business in Media

Naam: 
Business in Media
Datum: 
do, 06/29/2017
Meer informatie via: 

De media-industrie is volop in beweging. Nieuwe technologieën, nieuwe platforms en nieuwe spelers zorgen voor veranderingen in de keten maar bieden mediabedrijven ook nieuwe businesskansen. Hoe signaleer je deze kansen? Wie heb je nodig om deze kansen te verzilveren? Hoe zorg je dat jouw bedrijf groeit, accelereert en blijft innoveren? Deze vragen staan centraal in de track ‘Business in Media’.

Bij ‘Business in Media’ draait alles dus om het vergroten van omzet, werkgelegenheid en winstgevendheid van mediabedrijven. Het verbinden en matchen van bedrijven is daarbij een van de centrale activiteiten.. Startups met grote mediabedrijven om samen producten en diensten te ontwikkelen. Bedrijven die een gezamenlijk probleem hebben of die gezamenlijk een nieuwe markt willen betreden. Want samen sta je sterker! Is jouw innovatievraag zo specifiek dat er geen match is met andere bedrijven? Dan koppelen we je aan een van de adviseurs uit ons netwerk.

MediaMatters, innovatie-accelerator in media

Een van de onderdelen van de track ‘Business in Media’ is MediaMatters. Dit programma biedt mediabedrijven een uniek platform om kennis te maken met internationale startups en scale-ups met innovatieve oplossingen voor de media. Deze startups zijn op zoek naar partners om te groeien, de mediabedrijven zoeken naar ideeën om hun business verder te helpen. MediaMatters koppelt uitdagingen van mediabedrijven aan proposities van startups en scale-ups om samen aan nieuwe producten en diensten te werken, of om de bestaande business van mediabedrijven te verbeteren.

MediaMatters zoekt voortdurend naar voor mediabedrijven relevante startups en scale-ups en legt deze vast in een database. Van deze scoutingdienst kunnen bedrijven gebruik maken. Daarnaast  organiseren we  MatchMaking-events waarin mediabedrijven en startups kunnen kennismaken, mediabedrijven hun uitdagingen kunnen finetunen, startups en scale-ups hun propositie voor mediabedrijven kunnen aanscherpen, en beiden kunnen onderzoeken of ze willen samenwerken. In het geval van een ‘match’ begeleidt MediaMatters de samenwerking om tot de gewenste resultaten te komen. In het najaar vinden op 25 t/m 27 oktober MatchMaking Days plaats. De deadline voor aanmelden is 1 september.

Meedoen

Naast het programma MediaMatters kan iMMovator je in de track ‘Business in Media’ ook helpen bij je internationale ambities. We gaan handelsmissies aanbieden naar congressen enandere mediahubs elders in de wereld, en we bieden ondersteuning bij programma’s zoals Partners in Business (PIB).

Wil je op de hoogte gehouden worden van deze activiteiten? Schrijf je dan in voor deze track en laat ons weten wat belangrijk is voor jou!